Кулеба: Наразі немає ознак, що Грузія відірветься від України в питанні отримання ПДЧ

Кулеба: Наразі немає ознак, що Грузія відірветься від України в питанні отримання ПДЧ

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба не бачить індикаторів для отримання Грузією раніше від України Плану дій щодо членства в НАТО, але якщо вона випередить, це лише зміцнить українські позиції.

Як передає Укрінформ, про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив в інтерв’ю ТСН.

Кулеба висловив переконання, що на саміті НАТО восени 2021 року «сто відсотків буде підтверджена політика відкритих дверей».

«Ні в кого немає сумнівів, що Україна і Грузія є особливими партнерами, максимально наближеними до Альянсу… Що стосується Грузії. У мене наразі немає індикаторів, що Грузія відірветься від України в питанні ПДЧ», - сказав Кулеба.

Водночас він зауважив, що «зради не буде», навіть якщо Грузія отримає ПДЧ раніше за Україну.

«Я вважаю, що зради не буде у будь-якому разі. Об’єктивно, Грузія раніше стала учасником програми розширених можливостей НАТО. Вони вже дуже серйозно заглибилися в ті сфери, в які ми лише починаємо заглиблюватися. Я вам більше скажу, якщо Грузія першою отримає ПДЧ, це лише зміцнить наші позиції, бо покаже, що і для України ПДЧ стає абсолютно безальтернативним. Якщо отримаємо одночасно - теж чудово», - зазначив очільник МЗС.

У цьому контексті Кулеба висловив застереження, що «не треба перетворювати похід в НАТО на соціалістичне змагання».

«Є нормальний політичний процес. Нас цікавить кінцева мета. А кінцева мета - це Україна як держава-член Північноатлантичного альянсу», - наголосив міністр.

Читайте також: Кулеба назвав ТОП-7 пріоритетів МЗС у наступному році

Як повідомлялося, НАТО у червні надало Україні статус партнера розширених можливостей. Таким чином, Україна стала шостим таким партнером НАТО поряд зі Швецією, Фінляндією, Грузією, Австралією та Йорданією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-