Зеленський підписав закон щодо особливого статусу Донбасу

Зеленський підписав закон щодо особливого статусу Донбасу

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський підписав закон, яким до 31 грудня 2021 року продовжено дію статті 1 закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей».

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті Верховної Ради України.

Зазначається, що закон №4467 "Про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" повернуто до Верховної Ради з підписом Президента 24 грудня 2020 року.

Документ продовжує на 1 рік можливість тимчасового запровадження особливого порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Він спрямований на створення додаткових часових можливостей для реалізації відповідних законодавчих умов щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі на основі принципів та норм міжнародного права і Статуту ООН.

Як повідомлялося, закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей було ухвалено у вересні 2014 року. Він набув чинності 18 жовтня 2014 року терміном на 3 роки. У жовтні 2017-го термін дії закону продовжено на рік, у жовтні 2018 - до 31 грудня 2019 року, а у грудні 2019 - до 31 грудня 2020 року.

Читайте також: Законопроєкт про особливий статус Донбасу доповнювати не будуть – Разумков

Закон передбачає, що особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу набуває чинності лише "після виконання всіх умов, викладених у статті 10 закону, зокрема в частині щодо виведення всіх незаконних збройних формувань, їхньої військової техніки, а також бойовиків і найманців із території України".

15 грудня 2020 року Верховна Рада продовжила до 31 грудня 2021 року дію статті 1 закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей». Закон підтримали 304 народні депутати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-