Комітет Ради не висловлював недовіри Тарану - депутатка

Комітет Ради не висловлював недовіри Тарану - депутатка

Укрінформ
Голова підкомітету з держбезпеки та оборони Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, народний депутат від фракції «Слуга народу» Ірина Верещук спростовує інформацію про висловлення недовіри комітетом міністрові оборони Андрію Тарану.

Про це Верещук сказала в коментарі Укрінформу.

«Ми не голосували щодо цього, і рішення щодо цього немає. Ми лише дійшли до висновку, що треба звернутися з листом до Президента за результатами звіту міністра оборони, і звернулися з листом до Президента. Тобто формального висловлення недовіри міністру Тарану від Комітету національної безпеки і оборони не було», - зауважила депутат.

Верещук уточнила, що члени Комітету з питань нацбезпеки, оборони і розвідки за результатами звіту міністра звернулися з листом іншого змісту до Президента.

За словами депутата, члени комітету у листі до Президента оцінили стан справ, зауважили на незадовільному виконанні державного оборонного замовлення і «перерахували причини, за якими ми вважаємо, що є питання до пана Тарана».

«Але це точно не є висловлення йому недовіри, і це точно не є формальним приводом до якихось дій. Ми звернулися до Президента і у своєму зверненні виклали причини і причинно-наслідкові зв'язки», - підкреслила Верещук.

Читайте також: Зеленський до кінця року внесе до Ради законопроєкт про тероборону - РНБО

Як повідомлялося, народні депутати, члени Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки напередодні взяли участь у розширеному засіданні колегії Міністерства оборони. Міністр оборони Андрій Таран підбив підсумки роботи відомства у 2020-му та визначив завдання на наступний рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-