Кулеба назвав пріоритети МЗС у 2021 році

Кулеба назвав пріоритети МЗС у 2021 році

Укрінформ
Пріоритетними напрямками роботи Міністерства закордонних справ у 2021 році буде запуск "Кримської платформи" як елемента протидії російській агресії, підвищення ефективності взаємодії із закордонними українцями і дипломатична робота на нових географічних напрямках.

Як передає кореспондент Укрінформ, про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час стратегічної дискусії "Дипломатія 2021: пріоритети влади, очікування суспільства".

"Серед пріоритетів 2021 року тема протидії російській агресії на всіх фронтах, безумовно, буде. Це буде рік запуску "Кримської платформи" – це буде новий елемент в усій архітектурі протидії російській агресії. Це буде рік закордонних українців - ми будемо дуже серйозно працювати над підвищенням ефективності взаємин із закордонними українцями", - сказав Кулеба.

Окрім того, заявив міністр, українська дипломатія продовжуватиме рухатися по азійському треку і більш предметно займатиметься Африкою.

Читайте також: МЗС: Деокупація Криму залишатиметься на порядку денному діалогу Україна-ЄС

"Ми багато аналітики провели в цьому році щодо Африки, і тепер ця аналітика має перетворитися на політику. І ми дуже віримо, що у нас відбудуться важливі прориви у двосторонніх відносинах з низкою країн – з країною Латинської Америки, з однією азійською країною", - зауважив очільник МЗС.

За словами Кулеби, ще однією "великою інтригою" наступного року будуть відносини України із Сполученими Штатами Америки.

"Це буде дуже цікаво, але я переконаний, що в результаті цього співробітництва ми станемо ще сильнішими, і наше партнерство із США поглибиться", - спрогнозував Кулеба.

Читайте також: Протидія пандемії та доступ до вакцин: Кулеба зустрівся з регіональним директором ВООЗ

Як повідомляв Укрінформ, 3 листопада відбулись вибори президента США. Найбільшу кількість голосів вибірників набрав колишній віце-президент, демократ Джо Байден.

14 грудня члени електорального коледжу провели офіційне голосування, віддавши 306 голосів Байдену. Для перемоги на виборах президента США необхідно набрати 270 голосів вибірників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-