Кулеба після зустрічі з Санду: Україна готова відкрити нову сторінку

Кулеба після зустрічі з Санду: Україна готова відкрити нову сторінку

Фото
Укрінформ
Україна готова відкрити якісно нову сторінку у відносинах з Молдовою.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час зустрічі з обраним президентом Молдови Маєю Санду, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу МЗС.

«Україна вітає успішне проведення вільних і демократичних президентських виборів у Молдові, які чітко підтвердили європейський вибір молдовського народу. Ми готові відкрити якісно нову сторінку в українсько-молдовських відносинах», - наголосив очільник зовнішньополітичного відомства.

Він привітав Санду із переконливою перемогою на виборах і передав запрошення від імені Президента Володимира Зеленського відвідати Україну з візитом.

У МЗС зазначають, що Санду прийняла запрошення і зазначила, що візит до України буде її першою закордонною поїздкою на посаді президента.

Читайте також: Обраний президент Молдови Санду вийшла з партії PAS

Кулеба також подякував співрозмовниці за її чітку і послідовну позицію щодо засудження російської агресії та окупації РФ українського Криму, підтримки територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах. Він запропонував новообраному президенту Молдови взяти участь у діяльності ініційованої Україною Кримської платформи.

«Зі свого боку, ми і надалі підтримуватимемо територіальну цілісність Молдови в процесі придністровського врегулювання і спільно наполягатимемо на виведенні російських військ з регіону Придністров’я», - наголосив міністр.

Читайте також: Конституційний суд Молдови затвердив перемогу Санду на виборах

Як повідомляється, під час візиту до Молдови Кулеба провів також переговори з міністром закордонних справ і європейської інтеграції Молдови Ауреліу Чокоєм, віцепрем’єр-міністром – міністром фінансів Сергієм Пушкуцею, головою парламенту Зінаїдою Гречаний.

Зокрема, на зустрічі з Пушкуцею обговорювалися можливості взаємовигідної співпраці в енергетичній, торговельно-економічній, транспортній та культурно-гуманітарній сферах. Сторони домовилися якнайшвидше відновити роботу міжурядової комісії. Глава МЗС також звернувся з проханням до молдовської сторони сприяти вирішенню проблем, з якими стикаються українські компанії під час роботи в Молдові.

Водночас на зустрічі зі спікером молдавського парламенту наголошувалося на необхідності відновлення міжпарламентського діалогу між Україною та Молдовою. Гречаний поінформувала Кулебу про перспективи розвитку внутрішньополітичної ситуації в Молдові. Своєю чергою міністр підкреслив, що інтересам України і всього регіону відповідає стабільна, європейська і процвітаюча Молдова, в якій панують демократичні принципи і верховенство права.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 9-10 грудня перебуває з робочим візитом у Молдові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-