Голова НАЗК закликав Президента ветувати «компромісний» закон щодо е-декларування

Голова НАЗК закликав Президента ветувати «компромісний» закон щодо е-декларування

Укрінформ
Голова НАЗК Олександр Новіков надіслав офіційний лист до Президента України Володимира Зеленського щодо законопроекту № 4460-д, який сьогодні прийняла Верховна Рада України.

Про це повідомляє пресцентр НАЗК, передає Укрінформ.

Новіков зазначає, що цей законопроект не передбачає позбавлення волі для осіб, які умисно не подають е-декларацію або умисно зазначають у ній недостовірні відомості. Таким чином, ці діяння Верховна Рада визнає не злочинами, а кримінальними проступками. Тобто, корупціонера можуть взагалі звільнити від відповідальності у випадку щирого каяття.

"Переведення" зазначених діянь з категорії злочинів до категорії кримінальних проступків надає можливість, сплативши штраф, не подати декларацію та приховати набуте в корупційний спосіб майно", — зазначає Новіков.

Голова НАЗК закликав Зеленського накласти вето на законопроект.

Читайте також: Представник Зеленського назвав «тимчасовим компромісом» закон про брехню в е-деклараціях

“У зв’язку з наведеним просимо застосувати до вказаного Закону право вето відповідно до п. 30 ч. 1 ст. 106 Конституції”, — підсумував голова НАЗК.

Сьогодні, 4 грудня, Верховна Рада України прийняла законопроект 4460-д. Він відновлює кримінальну відповідальність за умисне декларування недостовірних відомостей та умисне неподання декларації, але не передбачає позбавлення волі за такі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-