Глави МЗС країн ОБСЄ вперше проводять зустріч онлайн

Глави МЗС країн ОБСЄ вперше проводять зустріч онлайн

Укрінформ
У четвер, 3 грудня, розпочалася 27-а Міністерська рада Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ), яка через пандемію COVID-19 вперше в історії проводиться з допомогою відеоконференції.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Раніше планувалося, що 27-а Міністерська рада пройде у Тирані – столиці Албанії, яка головує в ОБСЄ у 2020 році.

Участь у головній події Албанського головування беруть близько 40 глав МЗС країн-учасниць ОБСЄ. Україна представлена міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

Під час онлайн-зустрічі, яка проходитиме два дні з використанням платформи Zoom, міністри підіб’ють підсумки діяльності організації за 2020 рік та здійснять огляд безпекової ситуації в євроатлантичному та євразійському регіонах.

Очікується, що тема російської агресії проти України буде однієї з головних тем зустрічі.

Читайте також: Генсеком ОБСЄ вперше може стати жінка - ЗМІ

Крім того, планується затвердження генерального секретаря та керівників трьох інституцій Організації – директора Бюро з демократичних інститутів та прав людини (БДІПЛ), верховного комісара з питань національних меншин та представника з питань свободи ЗМІ.

У перший день заходу відбудуться виступи чинного голови ОБСЄ, президента Парламентської Асамблеї та звіт секретаріату. Потім розпочнуться виступи національних делегацій, які продовжаться 4 грудня. Після цього очікується ухвалення документів та віртуальна пресконференція.

Як відомо, Рада міністрів закордонних справ ОБСЄ – центральний директивний та керівний орган Організації з безпеки та співробітництва в Європі. Вона є підсумковим заходом ОБСЄ високого рівня, який має на меті здійснити огляд діяльності Організації за рік та визначити стратегічні орієнтири на наступний рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-