Керівництво держави проводить консультації щодо введення локдауну - ОП

Керівництво держави проводить консультації щодо введення локдауну - ОП

Укрінформ
Представники уряду, відповідальні за запобігання поширенню коронавірусу, а також РНБО 30 листопада проведуть нараду, щоб дати прогнози розвитку епідемічної ситуації та визначитися, чи потрібно впроваджувати повний локдаун і коли.

Про її результати буде повідомлено якнайшвидше, щоб поінформувати людей заздалегідь і підготуватися з точки зору економіки та надання послуг населенню.

Як передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу глави держави, про це йшлося на селекторній нараді під головуванням Президента Володимира Зеленського щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції.

«Нам треба визначитися з реалістичними прогнозами, щоб зрозуміти, чи витримає навантаження наша медична система та наша економіка. Ми розробили економічну програму допомоги, постійно вдосконалюємо систему охорони здоров'я. Треба, щоб і бізнеси, і люди були готовими, якщо уряд вважатиме, що жорсткого карантину не оминути», – сказав Зеленський.

Зазначається, що на селекторній нараді обговорено останні дані щодо розвитку подій. Зокрема, було повідомлено, що вже з понеділка розблоковані кошти на придбання тестів на антиген і відсьогодні почнеться їх закупівля.

Читайте також: Карантин чи локдаун: у Кабміні сказали, коли ухвалять рішення

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов також поінформував, що за відсутності сімейного лікаря чи неможливості зустрічі з ним українці можуть телефонувати на "гарячу лінію" МОЗ, де отримають консультацію, а за потреби до них виїде мобільна бригада,

Водночас голова Національної поліції Ігор Клименко поінформував, що за порушення маскового режиму правоохоронці склали 8600 протоколів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-