Україна готова долучитися до відновлення Афганістану - Кулеба

Україна готова долучитися до відновлення Афганістану - Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба взяв участь у пленарному засіданні високого рівня конференції “Афганістан 2020” і розповів учасникам конференції про можливості українських компаній у відбудові Афганістану. 

Про це повідомляє пресслужба МЗС, передає Укрінформ.

“Україна може багато запропонувати. Ми готові брати участь у регіональних та міжрегіональних економічних, інфраструктурних та енергетичних проєктах із залученням Афганістану. Українські компанії готові постачати промислові, будівельні товари, локомотиви, трактори, залізничне обладнання та устаткування. Наші спеціалісти готові організувати тренінги для афганських інженерів, задіяних у побудові залізничної інфраструктури та систем оповіщення”, — розповів Кулеба.

Міністр висловив підтримку зусиль керівництва Афганістану у просуванні внутрішньоафганського діалогу. Він також зазначив, що саме економічний розвиток Афганістану якнайкраще сприятиме зміцненню миру, процвітанню та стабільності у регіоні Південної та Центральної Азії.

Кулеба нагадав, що Україна бере важливу участь у місії НАТО в Афганістані “Рішуча підтримка” та запевнив у продовженні цього внеску у безпеку, мир та процвітання Афганістану та ширшого регіону.

Читайте також: Столтенберг сказав, коли НАТО вирішить долю місії в Афганістані

“Я хочу донести простий меседж. Настав час не просто шукати якнайкращі формулювання про підтримку територіальної цілісності та суверенітету Афганістану, а діяти. Так, як ми вміємо діяти”, — наголосив очільник МЗС у відеозверненні до учасників конференції.

Конференція під гаслом “Мир, процвітання і самодостатність” триває у Женеві 23-24 листопада за участю представників високого рівня 66 держав та 32 міжнародних організацій з метою консолідувати міжнародну підтримку мирного процесу в Афганістані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-