Відкат у реформах може мати серйозні наслідки для міжнародної співпраці України – Лінкявічус

Відкат у реформах може мати серйозні наслідки для міжнародної співпраці України – Лінкявічус

Укрінформ
Україна має продовжувати процес європейської трансформації країни попри пандемію коронавірусу і російську агресію і не допустити відкату в розпочатих важливих реформах.

Про це заявив міністр закордонних справ Литовської Республіки Лінас Лінкявічус у виступі на відкритті онлайн-форум "Діалоги про реформи: на шляху до Вільнюса", повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Незважаючи на пандемію, на агресію Російської Федерації все одно ніхто не може відкидати процес реформ, і це важливо усвідомлювати… Нам необхідно провести інвентаризацію всіх реформ і, незважаючи на важкі часи, які ми переживаємо, треба не зупинятися, а проводжувати працювати… Литва та інші партнери не просто будуть стояти осторонь і спостерігати, що відбувається (в Україні – ред.), ми будемо активно до цього долучатися. Я думаю, що все є можливим», - сказав Лінкявічус.

Читайте також: Вступ України до НАТО: Лінкявічус вважає, що кримське питання може стати проблемою

Він зауважив, що перед Україною наразі дійсно стоїть проблем і викликів, які непокоять також європейських партнерів нашої країни.

У цьому контексті міністр закордонних справ Литви зауважив, що дуже важливим питанням є обговорення дій Конституційного суду, який зробив кроки для того, щоб припинити антикорупційну реформу.

«Ми також маємо розуміти, що відкат цих реформ – зокрема, банківської та інших, може мати надзвичайно серйозні наслідки для майбутнього співпраці України з міжнародними структурами, включаючи ЄС. Ми не хочемо, щоб це (відкат –ред.) сталося», - акцентував Лінкявічус.

Читайте також: Лінкявічус - про врегулювання на Донбасі: Спочатку безпека, потім політика

Він також зауважив, що без ефективної реформи державної служби Україна не зможе досягти великого поступу, і саме тому ЄС надає значну підтримку цій реформі.

Окрім того, глава МЗС Литви звернув увагу на необхідність ухвалення відповідного митного та податкового законодавства, а також продовження процесу цифрової трансформації України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-