Рада запропонує уряду скасувати карантин вихідного дня

Рада запропонує уряду скасувати карантин вихідного дня

Укрінформ
Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк зареєструвала в парламенті проєкт постанови № 4381 щодо рекомендації уряду скасувати карантин вихідного дня.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це політик заявила під час погоджувальної ради.

"Сьогодні під моїм керівництвом і керівництвом усіх фракцій і груп була зареєстрована спеціальна постанова 4381 про рекомендацію скасувати карантин вихідного дня уряду", - сказала Кондратюк.

Водночас політик закликала місцеві органи влади та самоврядування відповідально ставитися до запровадження карантинних заходів, адже "сама конфронтація центру і регіонів є абсолютно руйнівною для держави".

Читайте також: Уряд повинен допомогти бізнесу пережити карантин вихідного дня – Президент

"Якщо Кабінет Міністрів прийняв таке рішення - його треба виконувати. Я переконана, що правила карантину, як і закони, мають бути однаковими для всіх", - додала віце-спікер.

При цьому Кондратюк закликала ухвалити також і проєкт постанови № 4320 "Про своєчасне інформування громадян у разі посилення протиепідемічних заходів з метою належної підготовки до такого посилення".

Як повідомляв Укрінформ, 11 листопада Кабінет Міністрів запровадив в Україні карантин вихідного дня - з 14 до 30 листопада.

Згідно з постановою уряду, з 00 годин суботи до 00 годин понеділка додатково до обмежень, які передбачені у будні дні, забороняється: приймання відвідувачів у закладах громадського харчування - барах, ресторанах, кафе. Діяльність спортивних залів, фітнес-центрів та басейнів також під забороною.

Будуть закриті торговельно-розважальні центри та інші заклади розважальної сфери.

Читайте також: Карантин вихідного дня: за перший день поліція закрила майже 1,4 тисячі закладів

У вихідні мають не працювати заклади культури, які проводять культурно-масові заходи.

Водночас дозволяється робота продуктових магазинів, закладів з надання фінансових послуг, діяльність з інкасації та перевезення валютних цінностей, операторів поштового зв'язку. Працюватимуть установи медичної та ветеринарної практики.

Діяльність АЗС без зон харчування та СТО також не заборонена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-