Рада сьогодні планує призначити двох суддів КСУ

Рада сьогодні планує призначити двох суддів КСУ

Укрінформ
Верховна Рада планує 6 листопада призначити двох суддів Конституційного Суду за своєю квотою.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в порядку денному пленарного засідання, опублікованому на сайті парламенту.

Конституція передбачає, що до складу Конституційного Суду України входять 18 суддів. Президент України, Верховна Рада та з’їзд суддів призначають по шість суддів КСУ. Відбір кандидатур на посаду судді Конституційного Суду здійснюється на конкурсних засадах у визначеному законом порядку. Наразі у складі КСУ 15 суддів. Вакантними залишаються дві посади суддів КС за квотою Верховної Ради та одна – за квотою з’їзду суддів.

Призначення суддів КС є другим і третім питаннями порядку денного у п'ятницю.

Читайте також: КСУ не дав Раді часу виправити помилки в антикорупційних законах - Разумков

Розпочати ж засідання парламентарії традиційно мають із години запитань до уряду, на яку попередньо планували запросити Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

Після цього передбачено розгляд у першому читанні законопроєкту №3031 "Про внесення зміни до Закону України "Про приватизацію державного житлового фонду" щодо надання можливості приватизації житлового фонду, що перебуває в комунальній власності".

У другому читанні в парламенті мають розглянути законопроєкт №3642 щодо підстав відсутності народних депутатів на пленарних засіданнях і засіданнях комітетів Ради та законопроєкт №3486 посилення соцзахисту населення на карантині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-