Рада планує ухвалити в першому читанні проєкт бюджету-2021

Рада планує ухвалити в першому читанні проєкт бюджету-2021

Укрінформ
Верховна Рада планує 5 листопада ухвалити у першому читанні законопроєкт №4000 «Про Державний бюджет України на 2021 рік».

Як передає Укрінформ, про це йдеться у порядку денному пленарного засідання, опублікованому на сайті парламенту.

У вересні Кабінет Міністрів затвердив проєкт закону про держбюджет-2021 і направив його на розгляд Ради. Депутати подали до нього кілька тисяч поправок і пропозицій, на основі яких профільний комітет сформував таблицю з 2,5 тисяч позицій. Відповідно до норм Бюджетного кодексу, парламент має до 1 грудня ухвалити цей документ у цілому як закон. Проєкт держбюджету-2021 депутати збираються розглянути у четвер сьомим питанням.

Читайте також: У комітеті ВР оцінюють імовірність ухвалення бюджету-21 у першому читанні як високу

Розпочати ж засідання 5 листопада парламентарії планують із розгляду проєкту постанови щодо внесення змін до графіка проведення парламентських слухань, яким пропонується перенести вісім із них на післякарантинний період.

Далі Рада має намір розпочати перше читання урядового законопроєкту №4135 щодо впровадження та реалізації Антикорупційної стратегії на 2020-2024 роки. Як пояснюють у Кабміні, протягом майже трьох років в Україні немає такого документа, що призвело до розбалансованої та малоефективної діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування у питаннях запобігання та протидії корупції.

Читайте також: Степанов просить депутатів «захистити гроші» на медицину під час розгляду бюджету-2021

Також депутати планують розглянути в першому читанні законопроєкт №4131 щодо удосконалення парламентського контролю і розширення повноважень комітетів при розгляді звітів профільних відомств.

Окрім того, пленарного четверга Рада планує ратифікувати низку міжнародних угод.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-