Рада дозволила депутатам надсилати звернення в електронному вигляді

Рада дозволила депутатам надсилати звернення в електронному вигляді

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому як закон законопроєкт "Про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України" (щодо депутатських звернень)".

Документ підтримали 274 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначається у пояснювальній записці, закон №3157 доповнює частини першу та четверту статті 16 закону "Про статус народного депутата України" новими положеннями, які передбачають можливість надсилання депутатського звернення не лише в паперовому, але й електронному вигляді.

У частину другу статті 16 закону вноситься уточнююче положення щодо того, що відповідь на депутатське звернення має бути вмотивованою та по своїй суті відповідати на порушені у зверненні питання.

Орган, якому адресовано депутатське звернення, зобов'язаний протягом 10 днів з дня його одержання розглянути і надати народному депутату відповідь з питань, що порушуються у зверненні. У разі неможливості розгляду звернення народного депутата у визначений строк його повідомляють про це офіційним листом з викладенням причин продовження строку розгляду. Строк розгляду депутатського звернення, з урахуванням продовження, не може перевищувати 30 днів з дня його одержання.

Читайте також: Рада «завернула» законопроєкт про касові апарати для «спрощенців»

Відповідь на депутатське звернення чи лист про продовження строку розгляду такого звернення надсилається народному депутату у паперовій або електронній формі (відповідно до форми, в якій направлено депутатське звернення) з дотриманням вимог законів «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги».

"Прийняття законопроєкту розширить можливості реалізації права народного депутата на звернення до органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій усіх форм власності, в тому числі в електронній формі", - йдеться у пояснювальній записці.

Зазначається, що запропоновані зміни можуть оптимізувати документообіг народного депутата України. Водночас такий процес оптимізації відбуватиметься із дотриманням чинних законодавчих вимог до депутатського звернення.

Окрім того, очікується, що такі законодавчі зміни сприятимуть пришвидшенню процесу реагування народних депутатів на звернення громадян та юридичних осіб, більш результативному вирішенню їх проблемних питань, економії коштів та часу на листування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-