Глава КСУ вбачає у законопроєкті Зеленського «ознаки конституційного перевороту»

Глава КСУ вбачає у законопроєкті Зеленського «ознаки конституційного перевороту»

Укрінформ
Голова Конституційного суду Олександр Тупицький вважає, що у президентському законопроєкті "Про відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства" є ознаки конституційного перевороту в Україні.

Про це він заявив на брифінгу, пояснивши деталі наявності в нього кримської земельної ділянки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні з’являється проєкт закону, за ніч його «склепали» - № 4288, який має ознаки конституційного перевороту в Україні, я про це відповідально заявляю», - сказав Тупицький.

Разом із тим Тупицький розповів, що ходили чутки, що спершу планували підготувати проєкт закону, яким би ввели квоту на голосування в КС 14 суддів. Але, за його словами, при складі суду і 15 або навіть і 18 суддів це заблокує роботу самого КС.

Тупицький переконаний, що при високих зарплатах судді КС “достатньо будуть себе почувати у своїх кріслах, нічого не здійснюючи, аж поки не підніметься шторм і цей закон не зазнає змін”. Тому, на його думку, відмовилися від ідеї такого законопроєкту.

Крім того, були пропозиції, за даними голови КС, провести перевірку суддів на доброчесність.

“Теж непогана ідея, але комусь виявилося цього замало”, - додав Тупицький.

Читайте також: Тупицький запевняє, що рішення КСУ не руйнують антикорупційну систему

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт №4288 "Про відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства", яким пропонує припинити повноваження суддів Конституційного суду, визнати його рішення про декларування "нікчемним" і без правових наслідків та скасувати відповідні зміни до закону "Про запобігання корупції".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-