Доступ до е-декларацій буде у кожного українця вже з 30 жовтня - Шмигаль

Доступ до е-декларацій буде у кожного українця вже з 30 жовтня - Шмигаль

Відео
Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль запевнив, що доступ до е-декларацій буде у кожного українця з 30 жовтня.

Про це він сказав на початку засідання РНБО 29 жовтня, повідомляє Укрінформ.

«Е-декларування це шлях до прозорості та доброчесності чиновників, сьогодні він поставлений під загрозу, і Кабінет Міністрів з ініціативи Президента України затверджує рішення, яке стане кроком до відновлення повноцінної роботи реєстру декларацій. Вже завтра кожен українець зможе знову зайти і побачити декларації чиновників та політиків», - сказав Шмигаль.

Він додав, що в тому числі буде доступ до декларацій «тих політиків, які намагаються знищити антикорупційну реформу».

«Впевнений, пане Президент, там буде багато цікавого, зокрема в тих деклараціях, які власне намагались приховати», - сказав Шмигаль, звертаючись до Володимира Зеленського.

Читайте також: США - про рішення КСУ: Ми підтримуємо боротьбу в Україні проти розвороту реформ

Як повідомляв Укрінформ, 27 жовтня Конституційний Суд визнав неконституційною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за недостовірне декларування.

Зокрема, ця стаття ККУ передбачає відповідальність у вигляді штрафу чи позбавлення волі за подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

28 жовтня о 19:00 Національне агентство з питань запобігання корупції на виконання рішення Конституційного Суду України закрило доступ до Реєстру декларацій

Читайте також: Посли G7 - про рішення КСУ: Україна не повинна повертатися в минуле

НАЗК заявили, що судді КС ухвалили це рішення у власних інтересах, оскільки відомство виявило у кількох суддів ознаки декларування недостовірної інформації.

Водночас в Офісі Президента повідомили, що Володимир Зеленський використає своє право на законодавчу ініціативу, щоб відновити сталу та максимально ефективну роботу системи електронного декларування та невідворотність відповідальності за умисне порушення цих правил.

У цьому зв'язку 29 жовтня Президент Володимир Зеленський оголосив про скликання термінового закритого засідання РНБО для визначення заходів невідкладної належної реакції держави на нові загрози та виклики національній безпеці та обороні країни.

Фото: kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-