Оприлюднили попередні результати «опитування Зеленського»

Оприлюднили попередні результати «опитування Зеленського»

Оновлено
Укрінформ
У партіїї «Слуга народу» оприлюднили результати 80% порахованих бюлетенів ініційованого Президентом Володимиром Зеленським опитування.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомив на брифінгу голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко.

«Результати опитування, які у нас зараз є, вони не на 100 відсотків. Це 80 відсотків бюлетенів щодо опитування пораховано», - сказав Корнієнко.

Пресслужба партії «Слуга народу» оприлюднила результати оброблених анкет.

Так, понад 80% опитаних українців підтримують ідею довічного ув’язнення за корупцію в особливо великих розмірах - за 82,97% респондентів, проти - 13,87%.

Більшість громадян України також підтримують ідею скорочення чисельності народних депутатів до 300 замість 450. Цю ідею підтримують 89,60% респондентів, проти — 7,12%.

Майже половина опитаних українців підтримують ідею створення вільної економічної зони (ВЕЗ) на Донбасі. Так, за створення ВЕЗ на території Донецької та Луганської областей висловилися 46,70% респондентів, проти — 46,48%.

Право України на використання безпекових гарантій, визначених Будапештським меморандумом для відновлення її державного суверенітету і територіальної цілісності підтримують 74,21% українців. Не підтримують таке право 17,21% опитаних.

Легалізацію канабісу в медичних цілях підтримують більше половини громадян України, які відповіли на запитання анкети загальноукраїнського опитування “5 питань від Президента”. "За" висловилися 64,88% респондентів, проти — 29,53%.

Читайте також: Опитування «5 питань від Президента» проводила компанія «Зе Медіа»

Як повідомляв Укрінформ, у день голосування на місцевих виборах 25 жовтня українцям було запропоновано відповісти й на п’ять питань від Президента.

Так, українцям запропонували дати відповідь на п'ять запитань, які стосуються запровадження довічного ув’язнення за корупцію в особливо великих масштабах, створення на Донбасі вільної економічної зони, скорочення кількості депутатів у Верховній Раді до 300, легалізацію медичного канабісу та порушення на міжнародному рівні питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-