Як українці відповіли на «5 питань Зеленського» - «Рейтинг»

Як українці відповіли на «5 питань Зеленського» - «Рейтинг»

Опитування
Укрінформ
За результатами екзитполу соцгрупи "Рейтинг", право України на використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом, підтримують 78% тих, хто брав участь у місцевих виборах і в опитуванні, ініційованому Президентом.

Про це повідомив директор соцгрупи "Рейтинг" Олексій Антипович, презентуючи на пресконференції підсумки екзитполу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Право України на використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом, підтримують 78% тих, хто брав участь у виборах і в опитуванні, 10% - не підтримують, 12% - не змогли відповісти. Водночас, серед тих, хто брав участь у виборах, але не брав участі в опитуванні Президента – 56% підтримують її, 13% - не підтримують, 31% - не змогли відповісти», - йдеться у дослідженні.

Підрахунок голосів опитування «5 питань від Президента» / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Згідно з екзитполом, легалізацію канабісу в медичних цілях для полегшення болю тяжкохворих підтримують 70% тих, хто брав участь у виборах і в опитуванні, 24% - не підтримують. Серед тих, хто брав участь у виборах, але не брали участь в опитуванні Президента, – 52% підтримують її, 28% - не підтримують, 20% - не змогли відповісти.

За даними "Рейтингу", ідею довічного ув’язнення за корупцію в особливо великих розмірах підтримують 81% тих, хто брав участь у виборах і в опитуванні, 16% - не підтримують. Серед тих, хто брав участь тільки у виборах, 63% підтримують її, 21% - не підтримують, 16% - не визначилися.

При цьому ідею створення вільної економічної зони на території Донецької і Луганської областей підтримують 45% тих, хто брав участь у виборах і в опитуванні, 43% - не підтримують, 12% - не визначилися. Серед тих, хто брав участь лише у виборах, – 33% підтримують її, 39% - не підтримують, 28% - не визначилися, зазначають соціологи.

Водночас скорочення кількості народних депутатів до 300 підтримують 95% тих, хто брав участь у виборах і в опитуванні, 4% - не підтримують. Серед тих, хто брав участь лише у виборах, – 81% підтримують її, 7% - не підтримують, 13% - не визначилися, інформують дослідники.

Читайте також: На батьків неповнолітніх «волонтерів Зеленського» складуть адмінпротоколи

Серед дільниць, які охопило дослідження групи «Рейтинг», на 69% дільниць проводилось опитування, ініційоване Президентом. На тих дільницях, де опитування не проводилось, більшість (67%) відповіла, що взяли б участь у ньому, якби воно проводилось .

Загалом, за даними "Рейтингу", в опитуванні "5 запитань від Президента" найактивніше брали участь виборці партії «Слуга народу» (63% - брали, 37% - ні), а найменше - виборці партії «Європейська солідарність» (27% - брали участь, 73% - ні).

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 13 жовтня у відеозверненні анонсував, що 25 жовтня, крім місцевих виборів, відбудеться всенародне опитування.

Українцям запропонували дати відповідь на п'ять запитань, які стосуються запровадження довічного ув’язнення за корупцію в особливо великих масштабах, створення на Донбасі вільної економічної зони, скорочення кількості депутатів у Верховній Раді до 300, легалізацію медичного канабісу та порушення на міжнародному рівні питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-