Євросоюз засудив спроби Росії завадити роботі ТКГ

Євросоюз засудив спроби Росії завадити роботі ТКГ

Заява
Укрінформ
Спроби Росії перешкоджати переговорам у рамках Тристоронньої контактної групи, вдаючись до процедурних питань та надмірних вимог, є неприйнятними.

Про це йдеться у заяві ЄС щодо агресії Росії проти України та незаконної окупації Криму, виголошеній на засіданні Постійної ради ОБСЄ 22 жовтня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«ЄС підтверджує свою повну підтримку міжнародним дипломатичним зусиллям у «нормандському форматі» та Тристоронній контактній групі, спрямованим на досягнення політичного врегулювання конфлікту на сході України. Між тим, ми шкодуємо, що політичний глухий кут у рамках ТКГ унеможливлює використання прогресу в безпековій сфері. Спроби Росії перешкодити переговорам, вдаючись до процедурних питань та надмірних вимог, є неприйнятними», - зазначається у заяві.

Читайте також: Ми постійно нагадуємо Росії, що сепаратисти не входять до ТКГ - посол Німеччини

У Євросоюзі нагадали, що обидві сторони взяли на себе зобов'язання сумлінно вести переговори.

«У зв'язку з цим ми вітаємо конструктивний підхід України та закликаємо Росію відповісти взаємністю», - вказується у документі.

У ЄС також закликали до прогресу на переговорах щодо розмінування, нових ділянок розведення, нових КПВВ та обміну утримуваними особами. А також висловили жаль, що Міжнародному комітету Червоного Хреста досі не надано повного доступу до затриманих у непідконтрольних уряду районах.

Читайте також: Штати в ОБСЄ закликали Росію припинити блокувати роботу ТКГ

Як повідомляв Укрінформ, Росія вже майже три місяці блокує конструктивну роботу в рамках ТКГ, вимагаючи від України імплементації політичних положень Мінських домовленостей, при цьому не виконавши передбачених безпекових зобов’язань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-