Потураєв прогнозує розкол у «Слузі народу» до наступних виборів

Потураєв прогнозує розкол у «Слузі народу» до наступних виборів

Укрінформ
Щонайменше дві політсили можуть піти на наступні вибори від «Слуги народу», оскільки вже сьогодні в партії виділяється центристська група Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова та група «правоцентристів».

Як передає Укрінформ, таку думку в інтерв'ю LB.ua висловив голова Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики, керівник Кіровоградського партійного осередку та початковий ідеолог партії «Слуга народу» Микита Потураєв.

«Думаю, що на наступних виборах, коли б вони не відбулися, від "Слуги народу" піде щонайменше дві, а то і три сили. Одна з них буде безпосередньо "Слуга народу", а дві або як мінімум одна – нова сила. Тому що в партії і сьогодні є центристська група (очевидно, маються на увазі люди, орієнтовані на спікера Дмитра Разумкова, – ред.). Вона цілком реформаторська, але як би з таким, трохи лівим ухилом. Є безумовні правоцентристи, до яких я і себе відношу,» – зазначив політик.

Водночас Потураєв підтвердив, що на сьогодні фракція усе більше «переживає процес фрагментації на групи» впливу.

«Група Павлюка (Ілля Павлюк – бізнесмен із Чернівців, якого в медіа називають тіньовим керівником виборчої кампанії "Слуги народу" на місцевих виборах 2020 року, – ред.) – це взагалі окремо, вони не стосуються ні лівого центру, ні правого центру. Так, є лівоцентристи, правоцентристи, є ті, хто орієнтується безпосередньо на Президента. І тут, як він їм скаже, так вони і будуть себе позиціювати. Скаже, що тепер ми соціалісти, значить, будуть соціалістами. Скажуть, що тепер знову лібертаріанці, будуть знову лібертаріанцями. Немає жодного значення», – підкреслив парламентарій.

Читайте також: «Слуга народу» заявляє, що скасування другого туру місцевих виборів неможливе

Як повідомлялося, наприкінці січня голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко в одному з інтерв'ю заявив, що їхня політсила «економічно й ідеологічно є центристською партією».

До цього, перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук визначив спрямування «Слуги народу» як лібертаріанське, а згодом колишній лідер політсили, глава парламенту Дмитро Разумков заявив, що «в соціальній сфері піти шляхом лібертаріанства неможливо».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-