Результатам «опитування Зеленського» довірятимуть 43% українців - КМІС

Результатам «опитування Зеленського» довірятимуть 43% українців - КМІС

Дослідження
Укрінформ
Результатам всенародного опитування у день місцевих виборів, яке ініціював Президент Володимир Зеленський, довірятимуть 43% українців.

Як передає Укрінформ, про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

"41% респондентів не будуть довіряти результатам «опитування» Президента. Будуть їм довіряти – 43%", - йдеться у повідомленні.

При цьому 54,6% українців мають намір взяти участь в опитуванні.

На думку 44% респондентів, таке опитування є щирим наміром Президента та влади почути думку більшості людей і стільки ж респондентів вважають опитування політичною технологією.

Читайте також: Вільну економічну зону на Донбасі не підтримують майже половина українців

Опитування проводилось 17-19 жовтня методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включались території, які тимчасово не контролюються владою України - АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей. В ході опитування проведено 505 інтерв'ю.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 13 жовтня у відеозверненні анонсував, що 25 жовтня, крім місцевих виборів, відбудеться ще всенародне опитування.

Українцям запропонують дати відповідь на п'ять запитань: “Чи потрібно запровадити довічне ув’язнення за корупцію в особливо великих масштабах?”, “Чи підтримуєш ти створення на Донбасі вільної економічної зони?”, "Чи потрібно скоротити кількість депутатів у Верховній Раді до 300?", "Чи підтримуєш ти легалізацію в Україні медичного канабісу для зменшення болю у важких хворих?", "Чи потрібно Україні на міжнародному рівні підняти питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом?".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-