Посольство України в Азербайджані засуджує черговий обстріл міста Гянджа

Посольство України в Азербайджані засуджує черговий обстріл міста Гянджа

Укрінформ
Посольство України в Азербайджанській Республіці засудило черговий обстріл азербайджанського міста Гянджа, внаслідок чого загинули і були поранені мирні жителі.

Про це йдеться на сторінці Посольства у Фейсбуці.

"Посольство України в Азербайджанській Республіці рішуче засуджує черговий обстріл азербайджанського міста Гянджа, внаслідок чого загинули і були поранені мирні жителі та зруйновані їхні оселі. Будь-які атаки на цивільні об’єкти та мирне населення не мають виправдання і повинні бути негайно припинені", - йдеться у дописі.

Посольство також висловлює щирі співчуття сім’ям і близьким загиблих і бажає швидкого одужання пораненим.

Як повідомляв Укрінформ, влада Азербайджану і Вірменії звинуватили один одного в ракетних обстрілах в ніч проти 17 жовтня, є жертви і постраждалі з обох сторін.

Зокрема, за повідомленням АЗЕРТАДЖ з посиланням на пресслужбу Генеральної прокуратури Азербайджану, в результаті ракетного обстрілу населених пунктів у центральній частині Гянджі в ніч проти 17 жовтня загинули 12 осіб і більше 40 осіб отримали поранення. Обстріли також завдали значної шкоди численним об'єктам цивільної інфраструктури і транспортних засобів.

Вірменія і Азербайджан вранці 27 вересня розпочали бойові дії в Нагірному Карабасі, взаємно звинувативши один одного в обстрілі прикордонних територій і в провокуванні насильства. Обидві країни оголосили військовий стан і мобілізацію. Бойові дії спричинили військові втрати з обох боків і численні жертви серед мирного населення.

Україна закликала сторони врегулювати конфлікт із дотриманням принципу територіальної цілісності держав.

Читайте також: Азербайджан і Вірменія звинуватили один одного в ракетних обстрілах

Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією через Нагірний Карабах спалахнув в 1988 році. У 1994-му - після шести років війни - був підписаний Бішкекський протокол, згідно з яким Азербайджан і Вірменія домовилися про припинення вогню. Нагірний Карабах проголосив себе незалежною "республікою", проте Азербайджан не визнав цього, заявивши, що територію окупувала Вірменія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-