Зеленський розповів, про що говорили під час зустрічі з представниками британської розвідки

Зеленський розповів, про що говорили під час зустрічі з представниками британської розвідки

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський повідомив, що під час зустрічі з представниками Секретної служби розвідки в межах його нещодавнього візиту до Великої Британії обговорювалася проблема дезінформації та фейкових новин.

Про це передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Глави держави.

«У нас була зустріч в офісі МІ-6. На жаль, не всю інформацію я можу говорити. Тобто це державницькі справи. Я прочитав про те, що пишуть про склад цієї зустрічі. По-перше, там був інший склад на цій зустрічі», – зазначив Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання представників ЗМІ під час робочої поїздки на Одещину.

Читайте також: Зеленський: Важливо, щоб Україна була рівноправним членом ЄС

Також, за його словами, питання, яке, за версією деяких українських ЗМІ, начебто порушувалося на цій зустрічі, насправді взагалі не розглядалося.

«Зі всього обсягу питань із нашої довгої двогодинної зустрічі більшість становила інформація про допомогу й захист нашого суверенітету й територіальної цілісності. Деталі я не можу розповсюджувати», – зазначив Президент України. 

Читайте також: Зеленський - про вступ України до НАТО: Це не фантастика

Глава держави повідомив, що одна з тем, які обговорювалися на зустрічі, стосувалася протидії дезінформації та фейковим новинам.

«Якраз вони сказали, що у нас велика проблема з тим, що ЗМІ фінансуються не тільки українцями. Що в Україні, на жаль, багато з тих телеканалів, які ми з вами знаємо, фінансуються різними групами», – розповів Глава держави.

Він наголосив, що питання захисту свободи та захисту інформації є надзвичайно важливими для безпеки держави, тому актуальним є створення незалежних ЗМІ. Зеленський висловив сподівання, що журналісти берегтимуть свій авторитет та, попри те, хто є власником того чи іншого ЗМІ, перевірятимуть інформацію.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-