Радники «нормандської четвірки» можуть провести відеозустріч наступного тижня — Єрмак

Радники «нормандської четвірки» можуть провести відеозустріч наступного тижня — Єрмак

Укрінформ
Зустріч політичних радників лідерів країн "нормандського формату" може відбутися наступного тижня у режимі відеоконференції.

Про це заявив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак під час виступу у Королівському інституті міжнародних справ Chatham House у Лондоні, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу глави держави.

"Тому переговори тривають. Наступного тижня, можливо, у нас пройде відеоконференція політичних радників. І ми будемо говорити про те, щоб якомога скоріше відбувся саміт, і вже були якісь рішення", – сказав Єрмак.

Водночас керівник ОП зазначив, що Україна найактивніше наполягає на проведенні наступної зустрічі лідерів "нормандської четвірки". Він підкреслив, що війна триває саме на українській території, а всі політичні рішення ухвалюються лише на рівні лідерів.

Читайте також: Дати зустрічі "нормандських" радників поки немає, вона готується – Зеленський

"Така зустріч має відбутися якнайшвидше. В цьому нас підтримують наші партнери по нормандському формату – Німеччина та Франція. І ми вважаємо, що це вкрай необхідно для того, щоб рухатися вперед і зробити те, чого так очікує весь український народ", – наголосив Єрмак.

Як повідомлялося, українська делегація на чолі з Президентом Володимиром Зеленським 7-8 жовтня перебувала з офіційним візитом у Великій Британії.

Читайте також: Зеленський: Україна ніколи не зупинить війну, якщо не говоритиме з Росією

11 вересня в Берліні відбулася зустріч радників лідерів країн "нормандського формату".

15 вересня Президент Володимир Зеленський заявив, що наступна зустріч радників може відбутися упродовж наступних 10 днів, одна досі такої зустрічі не було.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-