Зеленський вручив Шефчовичу орден Ярослава Мудрого

Зеленський вручив Шефчовичу орден Ярослава Мудрого

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський під час візиту до Брюсселя вручив віцепрезиденту Єврокомісії Марошу Шефчовичу орден Ярослава Мудрого.

Відповідна інформація оприлюднена на мультимедійному порталі Євросоюзу.

«Марош Шефчович, віцепрезидент Єврокомісії з питань інституційних відносин та прогнозування, отримав від Володимира Зеленського, Президента України, орден Ярослава Мудрого, на знак визнання його ролі у тристоронніх газових переговорах, які допомогли підвищити енергетичну безпеку України і ЄС», - йдеться у повідомленні.

Шефчович висловив у Твіттері подяку Зеленському за цю відзнаку.

«Я гордий та зворушений цією високою нагородою України як член Європейської комісії, але також як словак, близький сусід та щирий друг. Ця нагорода є ще одним свідченням довгострокового стратегічного партнерства між Україною і Євросоюзом», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Газова угода України та РФ дає надію на розв'язання інших чутливих питань – Шефчович

Як повідомляв Укрінформ, завдяки зусиллям віцепрезидента Єврокомісії Мароша Шефчовича як одного з учасників напружених тристоронніх переговорів за участю Єврокомісії, України і Росії наприкінці минулого року вдалося погодити новий контракт на транзит російського газу на європейський ринок через ГТС України, що сприяло стабільності газового ринку та підвищенню енергетичної безпеки як України, так і Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-