У Брюсселі розпочався саміт ЄС-Україна

У Брюсселі розпочався саміт ЄС-Україна

Фото, відео
Укрінформ
У Брюсселі розпочався 22-й саміт ЄС-Україна, який став першим «фізичним» двостороннім самітом між Євросоюзом і країною-партнером, що проводиться у Брюсселі з початку пандемії коронавірусу.

Початок зустрічі транслює мультимедійний портал ЄС.

У Брюсселі розпочався саміт ЄС-Україна / Фото: European Union

Українську делегацію на переговорах очолює Президент України Володимир Зеленський, європейську сторону представляють Президент Європейської Ради Шарль Мішель та високий представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки/віцепрезидент Єврокомісії Жозеп Боррель. Високий представник ЄС заміщує на зустрічі Президента Єврокомісії Урсулу фон дер Ляєн, яка оголосила про самоізоляцію після контакту із людиною, інфікованою COVID-19.

Як вже повідомлялося, лідери планують обговорити пріоритетні питання відносин України та Євросоюзу, зокрема подальші кроки з імплементації Угоди про асоціацію, поглиблення секторальної інтеграції між Україною та ЄС, співпрацю в контексті подолання наслідків пандемії COVID-19 та подальшу підтримку з боку ЄС процесу реформ в Україні.

Читайте також: Президент - про очікування від саміту Україна-ЄС: Санкції проти РФ, вакцина та промисловий безвіз

Окрема увага приділятиметься безпековій ситуації на тимчасово окупованих Росією територіях Донбасу, а також обговоренню шляхів посилення координації зусиль України та ЄС з метою деокупації Криму та захисту прав кримчан.

На полях саміту планується підписання низки фінансових угод між Україною та ЄС у межах Європейського інструменту сусідства, зокрема, щодо підтримки сходу України, громадянського суспільства та пом’якшення наслідків кліматичних змін.

Читайте також: Президента Єврокомісії на саміті Україна-ЄС представлятиме Боррель

Також відбудеться підписання угод з Європейським інвестиційним банком, що передбачають залучення фінансування на удосконалення енергоефективності громадських будівель та модернізацію й цифровізацію «Укрпошти».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-