Держтелебачення Білорусі «перейменувало» Україну на «колишню УРСР»

Держтелебачення Білорусі «перейменувало» Україну на «колишню УРСР»

Відео
Укрінформ
Білоруський державний телеканал "Столичне ТБ" позначив Україну як "колишню Українську Радянську Соціалістичну Республіку".

Про це передає кореспондент Укрінформу.

На скріншотах з трансляції телеканалу можна побачити, що місце зйомки сюжету про коронавірус в Україні було позначено червоною плашкою з написом «Колишня УРСР».

Подібні «зміни» внесли також в назви Польщі та Литви. Так, кадр з Литви підписано як «Колишня радянська Литовська республіка», а сюжет про Польщу позначений як знятий в «Колишній Польській Народній Республіці».

«Столичне телебачення» є одним з трьох національних телеканалів і веде мовлення на всю територію Білорусі.

Як повідомлялося, в Білорусі тривають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких, за офіційними даними, Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%. Після цього Тихановська була змушена виїхати в Вільнюс.

Читайте також: МЗС Білорусі вимагає від посольств Польщі і Литви скоротити кількість дипломатів

Олександр Лукашенко, легітимність якого як президента Білорусі не визнають країни ЄС і Україна, 23 вересня «вступив» на посаду на новий термін. Інавгурація вперше не була анонсована заздалегідь.

Силові органи Білорусі продовжують застосовувати насильство проти демонстрантів і затримують учасників протесту. З початку демонстрацій, за даними опозиції, було затримано понад 12 тис. осіб, кілька людей загинули.

Євросоюз не визнав результати президентських виборів у Білорусі і вирішив ввести персональні цільові санкції проти білоруських чиновників, причетних до насильства і фальсифікації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-