Кулеба не виключає, що переговори ТКГ можуть перенести з Мінська

Кулеба не виключає, що переговори ТКГ можуть перенести з Мінська

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна ніколи не виключала можливість перенести переговори ТКГ з Мінська, і це може статися внаслідок недружніх заяв Білорусі щодо України.

Як передає Укрінформ із посиланням на інтерв'ю BBC News, Кулеба повідомив, що це питання не є терміновим, адже через пандемію COVID-19 зустріч Тристоронньої контактної групи відбуваються онлайн, а не в Мінську.

"Ми розуміємо, що чим більш недружніми будуть дії чи заяви Білорусі щодо України, чим сильнішими ставатимуть позиції Росії в Білорусі, тим більш неприйнятним ставатиме Мінськ як місце для фізичних зустрічей", – сказав Кулеба.

Читайте також: Україна налаштована приєднатися до «білоруських» санкцій ЄС – Кулеба

Як повідомлялося, 1 жовтня Європейський Союз ввів у дію санкції проти чиновників Білорусі, що були погоджені раніше. У цьому списку 40 прізвищ, але Олександра Лукашенка серед них немає.

Президент Франції Еммануель Макрон пояснив, що включення Олександра Лукашенка до санкційного списку могло підірвати зусилля із його залучення до переговорного процесу. Якщо Лукашенко не зможе налагодити діалог з власним народом, то проти нього можуть запровадити санкції у майбутньому, попередив Макрон.

Читайте також: ЄС увів у дію санкції проти 40 чиновників Білорусі

23 вересня Кулеба повідомив, що Україна не визнає Олександра Лукашенка легітимним президентом Білорусі й так само не визнає легітимною його інавгурацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-