Пожежі на Луганщині можуть винести на обговорення у ТКГ - Верещук

Пожежі на Луганщині можуть винести на обговорення у ТКГ - Верещук

Укрінформ
Питання виникнення масштабних пожеж у Луганській області готується для розгляду на засіданні Тристоронньої контактної групи.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це сказала член фракції "Слуга народу", голова підкомітету з державної безпеки та оборони Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Ірина Верещук журналістам 2 жовтня.

"Якщо буде доведено, що це ворожі підпали, це варто підіймати. Я знаю, що це питання і готується для розгляду і обговорення на ТКГ, у Тристоронній контактний групі. Бо йдеться про те, аби дозволити авіації підійматися в повітря і локалізовувати пожежі. А отже, звичайно, якщо будуть знайдені цьому підтвердження, це абсолютно і очевидно має бути обговорено на міжнародному майданчику", - сказала Верещук.

Читайте також: На Луганщині - сильне задимлення, пожежі гасять з повітря

Як повідомляв Укрінформ, 2 жовтня Прем'єр-міністр Денис Шмигаль разом з урядовою командою відбув в Луганську область, щоб оцінити масштаби пожеж.

На території Луганської області 30 вересня було зафіксовано 146 пожеж у природних екосистемах, які внаслідок ураганного вітру швидко поширилися на значну площу. Наразі триває гасіння понад 30 пожеж.

За попередніми оцінками орієнтовна площа, пройдена вогнем, становить понад 11 тис. гектарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-