Київ після завершення повноважень Лукашенка не вказуватиме його посади – Кулеба

Київ після завершення повноважень Лукашенка не вказуватиме його посади – Кулеба

Укрінформ
Україна після завершення п'ятирічної каденції Олександра Лукашенка офіційно не зазначатиме його посади, а лише ім'я.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу 30 вересня у відповідь на запитання, як офіційний Київ називатиме Лукашенка після завершення терміну його президентських повноважень, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Коментуючи озвучені журналістом варіанти, дипломат зауважив, що "незаконно обраний" чи "нелегітимний" президент - це прекрасні формулювання для медіа і постів у Фейсбуці.

"Але ви запитуєте про офіційну позицію, я вам відповідаю: офіційна позиція - Олександр Лукашенко", - сказав Кулеба.

Читайте також: Канада та Британія ввели санкції проти режиму Лукашенка

Як повідомлялося, раніше лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська закликала всі країни визначити, як вони будуть ставитися до чинного президента країни Олександра Лукашенка після 5 листопада, коли завершується термін його п'ятирічної каденції.

Водночас Лукашенко, легітимність якого як президента Білорусі не визнають країни ЄС і Україна, 23 вересня "вступив" на посаду на новий термін. Інавгурація вперше не була анонсована заздалегідь.

У Білорусі тривають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких, за офіційними даними, Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%. Після цього вона була змушена виїхати до Вільнюса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-