Банкова про заяви Фокіна: Не можна плутати офіційне з особистим

Банкова про заяви Фокіна: Не можна плутати офіційне з особистим

Заява
Укрінформ
В Офісі Президента України назвали неприйнятними заяви першого заступника глави української делегації в Тристоронній контактній групі Вітольда Фокіна щодо війни на Донбасі.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві ОП.

"Неприємно вражені особистими оцінками та коментарями, які дав перший заступник глави української делегації в Тристоронній контактній групі Вітольд Фокін у Верховній Раді на засіданні Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Очевидно, що кожен, хто представляє державу, повинен завжди пам'ятати, що не можна плутати офіційне з особистим. Якщо є розходження в позиціях, а власне бачення, яким би воно не було, відрізняється від державного, потрібно обирати державне доти, доки представляєш державу. Не особисте, а саме державне бачення", - підкреслили в Офісі Президента.

Тим більше, додали автори заяви, офіційна позиція України повністю збігається з об'єктивною реальністю та політичною правдою. "Саме з російського вторгнення почалася тимчасова окупація Автономної Республіки Крим, міста Севастополя й окремих районів Донецької та Луганської областей України. Саме ця держава повністю контролює тимчасово окуповані території України та має вирішальний вплив на все, що там відбувається. Це цілком очевидні істини", - наголошується в заяві.

Як зазначили в ОП, робота української делегації в Тристоронній контактній групі завжди базувалася на повному розумінні національних інтересів України та абсолютної правди про війну і хто є хто в цій війні. "Особисті думки кожного з представників України не тільки жодного разу не заважали переговорам, а й не суперечили офіційній позиції держави, нашим засадничим імперативам та тим завданням, які Президент Володимир Зеленський поставив перед делегацією", - йдеться в заяві.

Безумовно, наголосили в Офісі Президента, заявам Фокіна, які категорично розходяться з офіційними позиціями держави, вже надана належна оцінка, перш за все – суспільством, яке заплатило велику ціну за свої ідеали, і цього не можна не розуміти.

Тим більше, що метою діяльності держави та її представників є досягнення сталого миру лише на українських умовах, а саме: абсолютне та довготривале припинення вогню на Донбасі, звільнення всіх утримуваних осіб, виведення всіх незаконних збройних формувань і військової техніки з території України, повна деокупація та повернення Україні контролю над кордоном з Росією, заявили в ОП, додавши, що задля цього й працює українська делегація в Тристоронній контактній групі.

Читайте також: Єрмак: Фокін має піти з ТКГ у Мінську

Як повідомлялося, Фокін 29 вересня на засіданні парламентського комітету заявив, зокрема, що не бачить "жодного підтвердження" війни між Росією й Україною.

Він назвав Росію "контрагентом", а також знову заявив про необхідність оголосити загальну амністію на Донбасі.

Комітет Верховної Ради вирішив ініціювати ухвалення постанови, в якій закликати Президента Володимира Зеленського припинити перебування Фокіна в делегації України для участі у Тристоронній контактній групі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-