Фокін вибачився, що назвав бойовиків на Донбасі

Фокін вибачився, що назвав бойовиків на Донбасі "повстанцями"

Укрінформ
Перший заступник глави делегації України у Тристоронній контактній групі Вітольд Фокін вважає, що некоректно назвав бойовиків на Донбасі повстанцями.

Як передає Укрінформ, про це він заявив 29 вересня під час засідання Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

“Я вибачився перед людьми, які обурилися тим, що я назвав тих, хто воює проти наших воїнів, повстанцями. Це було некоректно, я погоджуюсь із вами (членами комітету - ред.), але не в порядку реабілітації чи виправдовування”, - сказав Фокін.

Водночас він зазначив, що ця фраза пролунала в доповіді “на той час гаранта Конституції Петра Олексійовича Порошенка, який виступав з лекцією в Цюрихському університеті і теж сказав, що це повстанці”.

Читайте також: Рада проситиме Зеленського звільнити Фокіна із ТКГ - рішення комітету

Фокін також вважає, що оголошення загальної амністії деморалізує противника та збереже тисячі життів українських воїнів.

“Якщо ми зробимо, насмілимося оголосити амністію, то це деморалізує суперника, деморалізує противника, що само собою збереже тисячі життів наших воїнів. Тому я так наполягаю, щоб амністія була,” - зазначив Фокін.

При цьому він зауважив, що амністія мусить бути загальною, бо тільки тоді “з неї є якийсь сенс”.

Як повідомляв Укрінформ, Фокін, який є заступником Леоніда Кравчука у ТКГ, в інтерв'ю “Українському радіо” назвав “повстанцями” іррегулярні незаконні збройні формування та групи найманців на Донбасі.

Окрім того, в одному з інтерв'ю заявив, що, на його думку, війна на Донбасі припиниться і збережеться життя українських бійців за умови надання особливого статусу всій території Донецької та Луганської областей. Також Фокін виступив і за оголошення загальної амністії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-