"Слуги народу" вважають заяви про "розпуск" Ради інформаційною технологію опонентів

Укрінформ
Правові підстави для проведення дострокових парламентських виборів відсутні, а заяви про ймовірність довгостроково припинення повноважень Верховної Ради дев'ятого скликання є інформаційною технологією політичних опонентів чинної влади в Україні.

Як передає Укрінформ, таку думку висловив представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан (фракція партії "Слуга народу") в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Для дострокових виборів парламенту є чітко визначені правові підстави, прописані в Конституції України. Станом на сьогодні жодних правових підстав для дострокових виборів парламенту немає. Стосовно заяв, що місцеві вибори є підготовкою до потенційних парламентських, я думаю, що це просто політична інформаційна технологія опонентів, які в цьому зацікавлені. Відверто кажучи, в складі цього парламенту я бачу дві політичні фракції, які дуже би хотіли цього та максимально сприяють таким інформаційним хвилям", — зазначив Мокан.

Відповідно до статті 90 Конституції України, Президент має право достроково припинити повноваження Верховної Ради за умов, якщо протягом одного місяця в парламенті не сформовано коаліцію депутатських фракцій, якщо протягом шістдесяти днів після відставки уряду не сформовано його персональний склад або у разі, коли протягом тридцяти днів однієї чергової сесії пленарні засідання не можуть розпочатися.

Читайте також: Раді пропонують заборонити державним діячам виправдовувати агресію РФ

Як повідомляв Укрінформ, на VІІ позачерговому з’їзді партії "Слуга народу" Президент Володимир Зеленський заявив, що Верховна Рада нинішнього скликання наразі не дійшла до варіанту розпуску.

13 вересня Голова ВР Дмитро Разумков в ефірі телеканалу NewsOne заявив, що не вбачає підстав для дострокового припинення повноважень парламенту дев'ятого скликання, а згодом в інтерв'ю телеканалу "Прямий" спікер зауважив, що на сьогодні монобільшість налічує 246 народних депутатів, що унеможливлює розпуск парламенту на підставі відсутності коаліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-