Україна закликає світ до скоординованого тиску на Росію через отруєння Навального - МЗС

Україна закликає світ до скоординованого тиску на Росію через отруєння Навального - МЗС

Укрінформ
Україна звертається до міжнародної спільноти із закликом продовжити скоординований тиск на Росію з огляду на велику ймовірність її причетності до отруєння опозиціонера Олексія Навального.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у коментарі МЗС України у зв’язку із застосуванням отрути нервово-паралітичної дії проти Навального.

Зазначається, що Україна із занепокоєнням сприйняла заяву уряду ФРН про результати аналізу біологічних проб одного з лідерів російської опозиції Олексія Навального, оскільки це може свідчити про причетність уряду РФ до протиправних дій із застосуванням бойової хімічної речовини з групи «Новічок» в порушення Конвенції про заборону цього виду зброї масового знищення.

"Україна повністю довіряє результатам глибокого аналізу біологічних проб Олексія Навального, здійснених лабораторією Бундесверу, а також незалежним дослідженням профільних лабораторій у Франції та Швеції, які беззаперечно підтвердили отруєння, спричинене застосуванням бойової хімічної речовини нервово-паралітичної дії... Враховуючи велику ймовірність причетності до отруєння Російської Федерації, Україна звертається до міжнародної спільноти із закликом продовжити скоординований тиск на РФ з тим, щоб вона припинила загрожувати світовій безпеці та порушувати міжнародне право шляхом агресії проти власних громадян та інших держав", - зазначили в МЗС.

Читайте також: Зеленський засуджує замах на Навального і чекає на детальнішу інформацію

Українські дипломати також привітали залучення до розслідування цього випадку Організації із заборони хімічної зброї. "Відповідальні за таке грубе порушення Конвенції про заборону хімічної зброї повинні бути покарані", - наголосили у зовнішньополітичному відомстві.

Як повідомлялося, Олексій Навальний знаходиться в німецькій клініці "Шаріте" з 22 серпня. До цього він був госпіталізований з літака в лікарню в Омську з ознаками отруєння. Після проведення лабораторних тестів федеральний уряд Німеччини оголосив про однозначні докази присутності в організмі російського опозиціонера хімічного нервового агента групи "Новічок".

Читайте також: Боррель вважає отруєння Навального замахом на вбивство

Зараз Навальний залишається під охороною німецької поліції в лікарні "Шаріте", де протягом останніх тижнів він перебував на апаратах підтримки життєдіяльності організму після отруєння.

У вівторок він опублікував в Інстаграмі перший після отруєння допис і розповів, що вже може дихати самостійно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-