Австрія виділить €1 мільйон допомоги для Донбасу

Австрія виділить €1 мільйон допомоги для Донбасу

Укрінформ
Австрія планує виділити 1 мільйон євро гуманітарної допомоги для Донбасу з метою підтримки цивільного населення у зоні конфлікту.

Про це заявив Федеральний президент Австрії Александр Ван дер Беллен на спільній з Президентом України Володимиром Зеленським пресконференції у Відні, повідомляє кореспондент Укрінформу.  

"Для Австрії особливо важливим є питання життя населення у регіоні конфлікту, тому ми надаємо відповідну гуманітарну допомогу, особливо внутрішньо переміщеним особам. Мене тішить, що в рамках візиту пана Президента Зеленського ми змогли пообіцяти і підтвердити, що надамо допомогу у розмірі 1 млн євро для подальшої допомоги цьому регіону", - сказав Ван дер Беллен.

Читайте також: Зеленський наголосив на важливості єдності Європи щодо санкцій проти РФ

Він зазначив, що довго розмовляв з Президентом про ситуацію на Сході України і про Крим.

За його словами, конфлікт на Донбасі є "відкритою раною посередині Європи". У цьому контексті Ван дер Беллен подякував Зеленському за його "сміливі і мужні ініціативи", особливо ті, які стосуються цивільного населення на Донбасі.

Він також привітав тривале перемир’я у зоні конфлікту, зазначивши, що режим тиші дотримується "у більшості випадків".

Читайте також: Україна та Австрія підписали угоди про підтримку онкохворих дітей та співпрацю регіонів

"Повне виконання Мінських угод є ключем для сталого врегулювання цього конфлікту", - зазначив Федеральний президент Австрії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-