Зеленський припускає, що зрив “тиші” на Донбасі пов’язаний із “нормандською” зустріччю у Берліні

Зеленський припускає, що зрив “тиші” на Донбасі пов’язаний із “нормандською” зустріччю у Берліні

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський припустив, що загострення на Донбасі могло бути пов'язане з зустріччю радників лідерів країн нормандського формату.

Про це він сказав під час спільної з Федеральним президентом Австрії Александром Ван дер Белленом пресконференції у Відні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Не знаю, може, через те, що мала бути зустріч радників, може, через це було загострення. Так відбувається дуже часто. Коли планується зустріч у мінському форматі чи зустріч радників, що ми зазвичай бачимо? Якесь напруження. І, на жаль, іноді це напруження закінчується провокацією. І, на жаль, ця провокація закінчується загибеллю українців”, - зазначив Зеленський.

Він нагадав, що починаючи з 27 липня впродовж шести тижнів на Донбасі дотримувався режим “тиші”, проте на сьомому тижні його було порушено, загинув український військовослужбовець.

Читайте також: Зеленський розраховує на наступну зустріч “нормандських радників” упродовж 10 днів

Водночас Президент підкреслив, що “ніякого діалогу без припинення вогню не може бути, ніякого просування далі по “Мінську” не може бути”.

Як повідомляв Укрінформ, зустріч радників лідерів країн нормандського формату відбулася 11 вересня у Берліні.

Режим повного та всеосяжного припинення вогню на Донбасі був встановлений з 27 липня 2020 року. При цьому, 6 вересня збройні формування РФ відкрили вогонь зі стрілецької зброї по позиціях підрозділів ООС неподалік Причепилівки, що на Луганщині. Один військовослужбовець Збройних сил України зазнав поранення, несумісного з життям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-