Єрмак назвав піаром відкриття щодо нього справи СБУ

Єрмак назвав піаром відкриття щодо нього справи СБУ

Укрінформ
Голова Офісу Президента Андрій Єрмак вважає піаром відкриття провадження СБУ щодо його ролі в історії із так званою спецоперацією з “вагнерівцями”.

Як повідомляє Укрінформ, про це він заявив у коментарі LB.ua.

“Чинне процесуальне законодавство надає будь-якій людині механізм внесення до ЄРДР відомостей на основі будь-якої інформації. Цим процесуальним механізмом часто користуються політики у піарних цілях, щоб заявити у телеефірах про нібито відкрите кримінальне провадження. Жодної реальної перспективи, реального змісту у такій активності немає”, – сказав він.

За словами Єрмака, метою створення такого процесуального механізму був захист прав потерпілих осіб від бездіяльності слідчих органів, які могли ігнорувати реальні правопорушення. Проте, цинічне його використання політиками заради агітаційної діяльності дискредитує цей процесуальний механізм.

Читайте також: РНБО не має жодної інформації про спецоперацію щодо "вагнерівців" - Данілов

“Усі уповноважені особи, які реально допущені до інформації про діяльність спеціальних служб нашої держави, вже неодноразово спростовували неправдиві повідомлення у ЗМІ щодо якоїсь “операції” з вагнерівцями. Сказати щось більше вже просто не можна, тому що усе вже сказано", - наголосив він.

Читайте також: В Офісі генпрокурора розповіли про подальші дії щодо виданих Росії "вагнерівців"

Як повідомив народний депутат від “Європейської солідарності” Володимир Ар’єв у Фейсбуці, 9 вересня Шевченківський суд зобов‘язав СБУ відкрити провадження за статтями 111 (державна зрада) та 114 (шпигунство) щодо голови Офісу Президента Андрія Єрмака. За словами Ар’єва, справа пов‘язана зі зливом інформації про спецоперацію щодо “вагнерівців”.

Нагадаємо, наприкінці липня під Мінськом затримали більш ніж 30 бойовиків ПВК "Вагнер". Україна скерувала Білорусі запит на екстрадицію "вагнерівців". 

14 серпня Генпрокуратура РФ повідомила, що 32 із 33 затриманих у Мінську повернулись у Росію. Один залишився в Білорусі, оскільки має і російське, і білоруське громадянство.

У МЗС України зазначили, що передавши бойовиків, Лукашенко зробив вибір на користь російської сторони. Секретар РНБО України Олексій Данілов заявив, що повернення бойовиків до Росії негативно позначиться на відносинах України та Білорусі, а президент Володимир Зеленський попередив про трагічні наслідки.

18 серпня журналіст Юрій Бутусов написав, посилаючись на свої джерела в правоохоронних органах, що затримання в Білорусі найманців ПВК Вагнера нібито було спецоперацією українських спецслужб, яка провалилася через витік інформації з Офісу Президента.

Керівник ОП Андрій Єрмак заявив, що вважає інформацію про нібито підготовку українськими спецслужбами операції із затримання бойовиків ПВК Вагнера, яка була зірвана через ймовірний витік інформації після наради у глави держави, спланованою дезінформаційною кампанією.

18 серпня Кирило Буданов, керівник Головного управління розвідки Міноборони заявив в коментарі Укрінформу, що російська сторона завчасно готувала фейкову версію про нібито причетність СБУ до затримання 33 "вагнерівців".

4 вересня в коментарі Укрінформу віцепрем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що створення Тимчасової слідчої комісії у Верховній Раді щодо справи "вагнерівців" дасть змогу довести, що звинувачення на адресу найвищих посадовців України у зриві спецоперації із затримання бойовиків не знайшли свого підтвердження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-