Україна не може займати нейтралітет щодо членства в НАТО — Стефанішина

Україна не може займати нейтралітет щодо членства в НАТО — Стефанішина

Укрінформ
Щодо членства в Північноатлантичному альянсі Україна не може займати нейтралітет.

Як передає Укрінформ, таку думку висловила віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина у програмі "Офіційна розмова" на телеканалі "ДОМ".

На її думку, воєнні дії на сході нашої країни не є перешкодою для інтеграції до цієї структури.

"Серед членів Альянсу є країни зі схожими територіальними конфліктами, і це не заважає їм бути членами НАТО і нарощувати систему колективної безпеки", - зазначила віцепрем'єр-міністр.

Стефанішина вважає, що рух у напрямку членства в НАТО тільки допомагатиме вирішувати ситуацію на Донбасі, реінтегрувати ці території, залучати інвестиції та підвищувати обороноздатність нашої країни.

"Україна більше не є розмінною монетою. Ми не є предметом торгу між Росією і Заходом. Ми є повноцінним суб'єктом зовнішньої політики і самі визначаємо свій рух, фактично створюючи і зміцнюючи потужну, бойову армію, нарощуючи економічний потенціал. Чим більше ми інтегруємося у світові структури, тим більш незалежними стаємо", - підкреслила вона.

Читайте також: Стефанішина: ЄС вже три роки - основний напрямок експорту для України

Коментуючи запитання про те, що, можливо, нейтральна позиція щодо питання членства в НАТО забезпечить більше спокою і незалежне становище у світі, Стефанішина висловила повну впевненість, що Україна не може займати нейтралітет, тому що є приморською державою, і безпека в Чорному морі, і безпека на всьому континенті є ключовою, і без нашої держави вона неможлива.

Читайте також: Оновлення Комісії з євроатлантичної інтеграції наблизить Україну до членства в НАТО - експерт

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 1 вересня затвердив новий склад комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції України і призначив її головою віцепрем'єр-міністра Ольгу Стефанішину. Крім неї, до складу комісії увійшли ще 40 посадових осіб на рівні заступників міністрів або глав відомств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-