Холоднюка до складу держкомісії призначили ще торік - Стефанішина

Холоднюка до складу держкомісії призначили ще торік - Стефанішина

Укрінформ
Голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк був призначений в комісію з євроатлантичної інтеграції ще за діяльності попереднього уряду минулого року.

Про це у коментарі Укрінформу повідомила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

"Комісія з питань координації євроатлантичної інтеграції України заснована 2001 року. Вона існувала у різних форматах, але суть її діяльності була така сама - майданчик для роботи над прискоренням вступу України до НАТО. Перелік органів, які входять до складу Комісії кілька разів оновлювався. Включення представників Державної судової адміністрації та іще цілої низки органів було ініційоване за попереднього уряду України. Тоді ж до складу комісії увійшов голова ДСА Зіновій Холоднюк. Це не нове призначення", - сказала вона.

За словами Стефанішиної, якби на посаді голови ДСА була інша особа, то саме така особа увійшла би до складу Комісії, бо в орган входить посадова особа, а не конкретний громадянин.

Стефанішина пояснила, що пропозиції щодо кандидатур до Комісії подають самі органи, а від ДСА надійшла тільки одна кандидатура - Зеновій Холоднюк. За процедурою немає можливості самовільно змінити цю кандидатуру, якщо ДСА її подала.

"У складі комісії понад 40 посадовців, рішення приймаються більшістю голосів присутніх на засіданні членів Комісії. Одна конкретна особа у складі комісії не може вирішити долю жодного питання без підтримки більшості від складу комісії. Мета роботи комісії – координація. У ній не розподіляються державні кошти, не призначаються ТОП-посадовці. Всі рішення - це робочі питання над реформами, які наближують Україну до НАТО", - сказала вона.

Також Стефанішина наголосила, що до складу комісії включена велика кількість представників органів влади, щоб вони більш активно працювали над реформами щодо НАТО.

Читайте також: Президент не дає оцінку рішенням судів: на Банковій прокоментували ситуацію з ОАСК

Як повідомлялося 1 вересня, Президент Володимир Зеленський затвердив новий склад Комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції України та призначив її головою віцепрем'єр-міністра Ольгу Стефанішину. Холоднюк був у складі цієї комісії, згідно з Указом Президента України від 30 жовтня 2019 року № 784.

Фото: ДСА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-