Арахамія каже, що

Арахамія каже, що "слуги" допомогли зберегти Леросу депутатський мандат

Укрінформ
Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія стверджує, що завдяки виключенню з фракції Гео Лерос не втрачає депутатський мандат.

Як передає Укрінформ, про це він заявив під час брифінгу у Верховній Раді.

"Якби Гео Лерос самостійно написав заяву (про виключення з фракції), він би втратив мандат, тому ми йому фактично допомогли не втратити мандат", - пояснив він.

Арахамія додав, що перед виступом Лероса 1 вересня з трибуни парламенту сказав йому, що володіє інформацією про те, що той "перейде червону лінію" в критиці Президента, і попередив його про наслідки.

"Він (Лерос - ред.) був членом нашої фракції, у нього був конфлікт з очільником Офісу Президента, ми до цього як фракція ставилися абсолютно нейтрально: пів року він виступав, робив заяви, ми у це як фракція не втручалися. Але коли ти знаходишся у партії Президента і починаєш вже чіпати Президента...", - зазначив Арахамія.

Водночас Арахамія запевнив, що всі підписанти рішення про виключення Лероса із фракції добровільно засвідчили свою позицію.

"Йому ж треба щось казати... Ніякого тиску не було: всі добровільно підписували. У нас не може бути тиску взагалі", - заявив він.

Читайте також: За виключення Лероса підписалися близько двохсот "слуг народу" - Гетманцев

Як повідомлялося, 1 вересня фракція партії "Слуга народу" у Верховній Раді виключила зі свого складу Гео Лероса.

Сам Лерос заявив, що збирати підписи за виключення його з фракції її очільнику Давиду Арахамії нібито наказав Президент Володимир Зеленський після виступу Лероса у парламенті 1 вересня.

Лерос під час цього виступу з трибуни парламенту розкритикував Президента Володимира Зеленського, звинувативши у порушенні передвиборчих обіцянок.

Пізніше народний депутат від "Слуги народу" Данило Гетманцев повідомив, що за виключення Гео Лероса зі складу фракції підписалися близько двохсот депутатів фракції.

У березні Лерос опублікував кілька відео, на яких брат глави ОП Андрія Єрмака нібито обговорює зі співрозмовниками питання призначення на державні посади.

Єрмак звернувся у зв’язку із оприлюдненим відео до Служби безпеки та Державного бюро розслідувань, оскільки, за його словами, йдеться про сплановану акцію і питання національної безпеки.

ДБР відкрило провадження за заявою Єрмака.

Водночас Президент Зеленський на пресконференції 20 травня назвав "порожньою" справу, пов’язану із цими записами розмов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-