ВРП відмовилася відстороняти п'ятьох суддів ОАСК

ВРП відмовилася відстороняти п'ятьох суддів ОАСК

Укрінформ
Вища рада правосуддя повернула Генеральному прокурору клопотання щодо відсторонення від здійснення правосуддя судді ОАСК Володимира Келеберди, а також не погодилась на тимчасове відсторонення суддів Євгенія Аблова, Ігоря Качура, Олексія Огурцова та Ігоря Погрібніченка.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу ВРП.

“Вища рада правосуддя повернула без розгляду клопотання Генерального прокурора Ірини Венедіктової про тимчасове відсторонення судді Окружного адміністративного суду міста Києва Володимира Келеберди від здійснення правосуддя через порушення порядку повідомлення судді про підозру”, — йдеться в повідомленні.

Читайте також: ВРП повернула Венедіктовій клопотання про відсторонення судді Вовка

Що ж стосується суддів Аблова та Качура, то у пресслужбі зазначили, що "ВРП дійшла висновку, що докази на підтвердження вчинення суддями інкримінованих злочинів, були здобуті у спосіб, що не відповідає вимогам Кримінального процесуального кодексу України, – без дозволу суду на використання результатів негласних слідчих (розшукових) дій, отриманих під час розслідування іншого кримінального провадження".

Читайте також: Верховний суд не передав ВАКС справу щодо ”плівок Вовка”

Також ВРП повернула без розгляду клопотання Генерального прокурора Ірини Венедіктової про тимчасове відсторонення судді Окружного адміністративного суду міста Києва Олексія Огурцова від здійснення правосуддя у зв’язку з порушенням порядку повідомлення судді про підозру. Зокрема, у зв’язку з порушенням статей 135, 276, 278 Кримінального процесуального кодексу України.

Нагадаємо: раніше ВРП відмовилася проводити трансляцію засідання у справі проти суддів Окружного адміністративного суду міста Києва. Йдеться про суддів Павла Вовка, Євгенія Аблова, Ігоря Погрібніченка, Олексія Огурцова, Володимира Келеберди та Ігора Качура. Їх підозрюють у спробах захопити державну владу, втручанні в роботу органів суддівського управління та корупції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-