Кулеба і Маас засудили насильство щодо протестувальників у Білорусі

Кулеба і Маас засудили насильство щодо протестувальників у Білорусі

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та федеральний міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас засудили насильство у Білорусі щодо протестувальників.

Про це вони сказали на спільній пресконференції в Києві у понеділок, 24 серпня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Не могли ми , безумовно, не обмінятися сьогодні думками щодо ситуації в Білорусі. Я радий, що наші з Гайко позиції повністю збігаються. Ми зацікавлені у стабільній, демократичній і незалежній Білорусі. Ми рішуче засуджуємо насильство, яке відбулося у Білорусі стосовно протестувальників, і віримо, що саме національний діалог покаже шлях до виходу з цієї кризової ситуації”, - сказав Кулеба, розповідаючи про перебіг спільної зустрічі з колегою з Німеччини.

Висловився з приводу подій у Білорусі й федеральний міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас.

“Ми бачимо надзвичайно критичну ситуацію там. Тільки інклюзивний діалог на місці треба проводити. І я думаю, що Лукашенко бачив під час останніх тижнів — вулиці повні протестувальників, тому наш заклик - не застосовувати силу і поважати права демонстрантів. Ми також сьогодні про це говорили, - стосовно розвитку в Білорусі, і будемо залишатися в тісному контакті”, - сказав Маас.

Як повідомлялося, федеральний міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас перебуває в Україні з візитом.

Читайте також: Зміцнення позицій РФ у Білорусі не відповідає інтересам України — Кулеба

У Білорусі два тижні тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня. За офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Силовики жорстоко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети. З початку протестів було затримано понад 6,7 тис. людей. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб. Білоруські правозахисники повідомили про принаймні п'ятьох загиблих під час протестів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-