Росія по-хамськи продавлює політичну суб'єктивізацію ОРДЛО в ТКГ — Гармаш

Росія по-хамськи продавлює політичну суб'єктивізацію ОРДЛО в ТКГ — Гармаш

Укрінформ
Росія жорстко просуває ідею політичної суб'єктивізації ОРДЛО в рамках Тристоронньої котактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі, хоча представники ОРДЛО не є членами ТКГ, а тільки запрошені з російської сторони.

Як повідомляє Укрінформ, про це написав у Фейсбуці представник ОРДЛО від України в ТКГ, журналіст Сергій Гармаш.

"Росія жорстко, я б сказав, по-хамськи продавлює політичну суб'єктивізацію ОРДЛО. Всі її дії, в тому числі і перемир'я, спрямовані тільки на це - узаконити в тілі України ракову пухлину "русского мира". Вчора на ТКГ це було особливо помітно. Вони вже відкрито говорять про "делегації ОРДЛО", хоча ОРДЛО не є членами ТКГ і відповідно не можуть мати в ній ніякої делегації. У ТКГ є лише ЗАПРОШЕНІ Російською делегацією (Москва посоромилася навіть зробити їх членами делегації РФ)", - зазначив він.

Також Гармаш підкреслив, що є неприпустимою і зайнята Росією позиція спостерігача, а не учасника процесу, заяви про те, що вона "прийме будь-яке консенсусне рішення між делегаціями ОРДО-ОРЛО і Україною".

"Але цього очевидного протиріччя Мінським угодам не помічають ОБСЄ і західні партнери. Заради збереження самої можливості мирного діалогу і підтримки Заходу, це дипломатично "ковтаємо" ми", - вважає журналіст.

Він назвав поведінку РФ на Мінських переговорах "відвертим, демонстративним хамством".

«Якщо ТКГ - це Росія, Україна і ОБСЄ, то діалог повинен вестися між членами ТКГ, а не аватарами РФ з Донецька і Луганська, які нічого не вирішують, а тому і не відповідають за свої дії», - додав він.

Читайте також: ТКГ погодила чотири нові ділянки розведення сил - Офіс Президента

У той же час Гармаш запевнив, що він особисто поки виходити з мінського процесу «добровільно не стане».

Як повідомляв Укрінформ, 19 серпня відбулося чергове засідання ТКГ, на якому були узгоджені ще чотири ділянки для розведення сил та засобів на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-