Кравчук пропонує спілкуватися з окупованим Донбасом в режимі відеоконференції

Кравчук пропонує спілкуватися з окупованим Донбасом в режимі відеоконференції

Укрінформ
Українська делегація у ТКГ може спробувати налагодити перші контакти з громадянським суспільством окупованого Донбасу в режимі відеоконференції.

Як передає Укрінформ, таку думку висловив керівник української делегації у ТКГ перший президент України Леонід Кравчук в інтерв’ю виданню "Сегодня" .

"Досвід в світі є, нічого особливого. Є інтернет, різні форми спілкування, щоб не йти, їхати і збиратися. Можна утворити спеціальну відеоконференцію. Головне, мати бажання", - сказав Кравчук.

Він зауважив, що на непідконтрольній уряду України частині Донбасу живуть мільйони людей і є "ознаки громадянського суспільства".

"Є люди, які не брали і не беруть участі у війні, не ходять зі зброєю, живуть у неймовірно складних умовах. І ми кажемо, що нам треба журналісти, викладачі, працівники вишів… Ми хочемо, щоб ці люди спілкувалися між собою. І на перших порах ми говоримо саме про спілкування на рівні громадянського суспільства. А коли ми відчуємо, що вже домовляємося, тоді можна переходити на інший щабель. Зараз не йдеться про спілкування з бойовиками", - акцентував керівник української делегації у ТКГ.

Кравчук також спрогнозував, що Росія не перешкоджатиме таким контактам.

"Я чув, що Росія нас звинувачує якраз у тому, що такого спілкування немає. Коли ми почнемо це робити, а вони скажуть "ні", ми скажемо: ви що, млинців об’їлися?", - зазначив перший президент України.

Читайте також: Кравчук не бачить потреби переносити переговорний майданчик ТКГ із Мінська

Як повідомляв Укрінформ, перший прем’єр-міністр Вітольд Фокін 4 серпня погодився долучитися до Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, яку очолив перший президент Леонід Кравчук. У коментарі виданню "Гордон" Фокін висловив готовність разом із групою політиків відвідати окуповані райони Донецької та Луганської областей для проведення переговорів щодо врегулювання ситуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-