ТКГ засідає онлайн, тож потреби міняти майданчик у Мінську немає – Кулеба

ТКГ засідає онлайн, тож потреби міняти майданчик у Мінську немає – Кулеба

Укрінформ
Тристороння контактна група через пандемію коронавірусу продовжить засідання в режимі онлайн, тож питання про зміну мінського переговорного майданчика через події в Білорусі наразі не стоїть.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю UA:Українське радіо.

«Буду відвертим: я думаю, що коронавірус ще триватиме, і тому об’єктивних фізичних можливостей зустрітися в Мінську найближчим часом не буде, тому Тристороння контактна група засідатиме в режимі онлайн», - сказав Кулеба.

Коментуючи ідеї щодо зміни місця засідань ТКГ у зв’язку з протестними акціями в Білорусі, він зауважив, що «майданчик – це справа гнучка, його можна поміняти, але все-таки будемо сподіватися, що ситуація в Білорусі стабілізується, і робота продовжиться».

Водночас дипломат підкреслив, що головне не місце, де відбуваються засідання, а учасники, тобто насамперед Росія, Україна і ОБСЄ, а також зміст домовленостей, які «досягаються або не досягаються»,

Кулеба також назвав «райдужними» перспективи перспективи нормандського формату і висловив упевненість, що він працюватиме й надалі.

Читайте також: Візит Зеленського в Білорусь обговорювати не на часі – Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 13 серпня заявив, що попри останні події в Білорусі наступне засідання Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі (ТКГ) відбудеться 18 серпня. На ньому розглядатимуться важливі питання, зокрема продовження дотримання режиму тиші та взаємне звільнення утримуваних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-