Україна вийшла зі ще однієї угоди СНД

Україна вийшла зі ще однієї угоди СНД

Укрінформ
Кабінет Міністрів ухвалив постанову про вихід України з Угоди про створення Ради з культурного співробітництва держав – учасниць СНД і Протоколу про внесення змін та доповнень до неї.

Таке рішення ухвалено на засіданні уряду 12 серпня, повідомляє Укрінформ.

Як зазначається у пояснювальній записці, Міністерство культури та інформаційної політики проаналізувало чинні міжнародні договори в межах СНД щодо їх відповідності національним інтересам та вважає недоцільною подальшу участь України в Угоді про створення Ради з культурного співробітництва держав – учасниць Співдружності Незалежних Держав, вчиненої 26 травня 1995 р. у Мінську, та Протоколу про внесення змін та доповнень до Угоди про створення Ради з культурного співробітництва держав – учасниць Співдружності Незалежних Держав від 26 травня 1995 року, вчиненого 18 жовтня 2011 р. у Санкт-Петербурзі.

Читайте також: Уряд денонсував угоду про співпрацю в галузі культури між країнами СНД

Відповідно до рішення уряду, Міністерство закордонних справ має повідомити Виконавчий комітет СНД про вихід із зазначених міжнародних договорів.

Як повідомляв Укрінформ, 22 липня уряд ухвалив рішення про вихід України з Угод про гуманітарне співробітництво та про Раду з гуманітарного співробітництва держав–учасниць СНД на підставі того, що фактичне співробітництво з Росією припинене, а співпраця з іншими державами – учасницями СНД відбувається у двосторонньому форматі на основі укладених нових та/або діючих двосторонніх договорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-