Уряд денонсував угоду про співпрацю в галузі культури між країнами СНД

Уряд денонсував угоду про співпрацю в галузі культури між країнами СНД

Укрінформ
Кабінет міністрів ухвалив постанову про денонсацію Угоди про співробітництво в галузі культури, вчиненої 15 травня 1992 р. у м. Ташкенті.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду 12 серпня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Проєкт Постанови "Про денонсацію Угоди про співробітництво в галузі культури" розроблено у зв’язку зі збройною агресією Російської Федерації проти України, фактичне співробітництво з Росією припинене, а співпраця з іншими державами – учасницями СНД відбувається у двосторонньому форматі на основі укладених нових та/або діючих двосторонніх договорів», - ідеться в пояснювальній записці.

Як повідомляється, документ розроблено на виконання Указу Президента України від 19 травня 2018 року №139 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 травня 2018 року «Про припинення дії для України окремих міжнародних договорів, укладених у рамках Співдружності Незалежних Держав».

Читайте також: Україна вийшла зі ще однієї угоди СНД

Міністерство культури та інформаційної політики України в межах компетенції проаналізувало чинні міжнародні договори в рамках СНД щодо їх відповідності національним інтересам та вважає недоцільною подальшу участь України в Угоді про співробітництво в галузі культури, вчиненої 15 травня 1992 р. у м. Ташкенті.

22 серпня ц.р. уряд ухвалив рішення про вихід України з Угод про гуманітарне співробітництво та про Раду з гуманітарного співробітництва держав–учасниць СНД.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-