Україна на кожній зустрічі з італійською стороною порушує питання щодо Марківа – МВС

Україна на кожній зустрічі з італійською стороною порушує питання щодо Марківа – МВС

Укрінформ
Україна на кожній зустрічі з італійською стороною порушує питання щодо бійця Нацгвардії Віталія Марківа, якому в Італії винесли вирок у вигляді 24 років позбавлення волі.

Про це у Фейсбуці написав радник міністра внутрішніх справ Євгеній Терехов, передає Укрінформ.

«На сьогодні є нагальним питання щодо нашого бійця, по якому було сфабриковано справу і він знаходиться за гратами. Ми своїх не полишаємо і на кожній зустрічі підіймається питання щодо Віталія Марківа. Ми методично готуємо матеріали і передаємо їх італійській стороні, з тим, щоб, нарешті справедливість взяла верх. І ми зробимо все, аби звільнити людину, яка відвойовувала нашу свободу. Бо ж правда на нашому боці», - написав Терехов.

За його словами, «ми в правовому полі доведемо, що судове рішення по Віталію було винесено під тиском фальшивих доказів, інспірованих Росією і обов‘язково, цей кейс стане одним із доказів в Гаазі, відносно втручань Росії у внутрішні справи інших держав».

Як повідомляв Укрінформ, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прибув до Італії з робочим візитом.

Марків був затриманий в Італії влітку 2017 року за обвинуваченням у нібито причетності до загибелі італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі 24 травня 2014 року у районі Слов’янська Донецької області.

12 липня 2019 року суд Павії засудив українця до 24 років позбавлення волі. Захист Марківа назвав вирок політичним і заявив про намір подати апеляцію.

Читайте також: Італійський суд почне розглядати апеляцію на вирок Марківу у вересні

Через пандемію коронавірусу розгляд апеляції у справі Марківа довго не призначався.

Президент Володимир Зеленський доручив МЗС і ГПУ докласти максимум зусиль для повернення Марківа на батьківщину.

Читайте також: Зеленський попросив Папу Римського допомоги у визволенні українців, утримуваних РФ

24 липня у МВС поінформували, що в Італії розгляд апеляційної скарги на вирок бійцю Національної гвардії України Віталію Марківу у вигляді 24 років позбавлення волі розпочнеться у вересні.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-