Кулеба розповів, які питання вдалося

Кулеба розповів, які питання вдалося "реанімувати" на перемовинах з головою МЗС Молдови

Укрінформ
Україна і Молдова домовилися відновити двосторонні консультації для вирішення проблемних питань між двома країнами.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба за результатами зустрічі з молдовським колегою Олегом Цулею в Києві.

"Безумовно, в центрі нашої розмови сьогодні також перебували питання взаємодії між нашими країнами в економічній сфері, торгівлі. Все це є надзвичайно важливим для економік наших країн, і я дуже радий, що нам вдалося домовитися відновити, я б навіть сказав реанімувати, засідання і консультації, присвячені вирішенню тих проблемних питань, які є в наших відносинах, насамперед щодо відомої пакетної домовленості, яка стосується питань Дністровської ГЕС, питань дороги Одеса-Рені", - сказав Кулеба.

Читайте також: Кулеба запросив главу МЗС Білорусі на зустріч міністрів Люблінського трикутника

Цуля у свою чергу зазначив, що, на думку обох міністрів, двосторонні торговельно-економічні відносини потребують активізації.

"У цьому зв'язку я запропонував організувати чергове засідання Міжурядової комісії з питань торговельно-економічного співробітництва у Кишиневі, а також подальше просування прямого діалогу на рівні співголів Комісії", - зазначив глава МЗС Молдови.

Дипломат додав, що основою для двосторонніх відносин залишається спільний євроінтеграційний вектор, а також повідомив, що окремо обговорив з українським колегою безпекові питання, в тому числі врегулювання конфлікту на сході України та питання Криму.

Читайте також: Кулеба про комісію Україна-НАТО: Нас здивувало інтерв'ю угорського посла

"Ми ще раз підтвердили підтримку Республікою Молдова незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах. Водночас я висловив вдячність за надану Молдові Україною підтримку у контексті визначення деяких стійких рішень у процесі Придністровського врегулювання", - сказав міністр.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ та європейської інтеграції Республіки Молдова Олег Цуля 4 серпня перебуває в Україні з робочим візитом.

фото: Твіттер Дмитра Кулеби

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-