Нові санкції ЄС спрямовані проти хакерів і кібератак - Кулеба

Нові санкції ЄС спрямовані проти хакерів і кібератак - Кулеба

Укрінформ
Рішення Європейського Союзу про застосування санкцій за кібератаки допоможе стримувати агресивні дії Росії у кіберпросторі.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у Twitter.

“Вітаю рішення ЄС застосувати обмежувальні заходи проти тих, хто вчиняє кібератаки. Це дозволить ЄС накладати санкції на осіб і організації, які здійснюють кібератаки чи надають підтримку для таких злочинних дій. Це також допоможе стримувати агресивні дії Росії у кіберпросторі”, - зазначив Кулеба.

За його словами, цей крок підвищить стійкість кіберпростору до атак, які загрожують підвалинам демократичних суспільств.

Читайте також: Євросоюз вперше ввів санкції проти росіян за кібератаки

Водночас міністр розповів, що новий санкційний режим ЄС передбачає також санкції за кібератаки проти третіх країн. “Відтак, це відкриває можливості для співпраці між Україною та ЄС в питаннях відстежування, виявлення та реагування на тих, хто здійснює кібератаки на критичну інфраструктуру нашої держави”, - підкреслив Кулеба.

Як повідомлялося, Європейський Союз ввів санкції за кібератаки, застосувавши їх проти громадян і структур Росії, Китаю і КНДР.

Санкції застосовано, зокрема, до чотирьох громадян РФ та головного центру спеціальних технологій Генерального штабу збройних сил РФ (ГРУ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-